1. Home
  2. ازدواج با شخصیت نمایشی چه مشکلاتی که ندارد!
ازدواج با شخصیت نمایشی چه مشکلاتی که ندارد!

ازدواج با شخصیت نمایشی چه مشکلاتی که ندارد!

  • 2021-03-11
  • 0 Likes
  • 1445 Views
  • 5 Comments

اختلال شخصیت نمایشی یک اختلال شخصیت هیجانی و تکانشی است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند تصویری ناپایدار از خود دارند و ممکن است برای جلب‌توجه دیگران، اقدامات غیرمعمولی انجام دهند. همچنین، آن‌ها اغلب خودمحورانه رفتار می‌کنند و نسبت به انتقاد بسیار حساس هستند. این خصوصیات تقریبا در همه زمینه‌های زندگی فرد ظاهر می‌شود و می‌تواند پریشانی قابل‌توجهی برای او و اطرافیان ایجاد کند.

ویژگی‌های فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، می‌تواند زندگی با او را برای اطرافیان بسیار دشوار کند و این امر در مورد ازدواج با شخصیت نمایشی نیز صدق می‌کند. همچنین در این شرایط، اگرچه اختلال یکی از طرفین در مدت آشنایی نیز وجود داشته است اما این اختلال ممکن است تا زمان ازدواج، مشخص نباشد. در ادامه با موضوع ازدواج با شخصیت نمایشی بیشتر آشنا می‌شوید اما قبل از آن لازم است در مورد این اختلال بیشتر بدانید.

مشکلات ازدواج با شخصیت هیستریونیک

 

 

افراد دارای شخصیت نمایشی چه ویژگی‌هایی دارند؟

قبل از پرداختن به موضوع ازدواج با شخصیت نمایشی، لازم است بدانید این‌گونه افراد چه ویژگی‌هایی دارند و اختلال شخصیت نمایشی چیست. این اختلال جزء دسته B از انواع اختلالات شخصیتی است که اختلالات موجود در این دسته، به‌عنوان هیجانی و دمدمی بودن شناخته می‌شوند.

افراد دارای شخصیت نمایشی، علاقه شدیدی به این موضوع دارند که در کانون توجه باشند و درصورتی‌که این اتفاق نیفتد احساس خیلی بدی را تجربه می‌کنند. آن‌ها بسیار نمایشی، فریبنده، احساساتی، جذاب، پرانرژی و تکانشی هستند. ابراز عاطفی افراد دارای شخصیت نمایشی، اغراق‌آمیز و اغلب تقلبی است و بنابراین، این افراد بسیار سطحی و بسیار تغییرپذیر هستند. همانطور که مطرح شد افراد مبتلا به این اختلال، یک سری کارها را برای جلب‌توجه دیگران انجام می‌دهند. برای مثال:

  • نمایش بازی می‌کنند.
  • عشوه‌گری می‌کنند و با صدای بلند صحبت می‌کنند.
  • داستان‌ها را به شکلی فریبنده و جالب تعریف می‌کنند.
  • لباس‌های اغواکننده می‌پوشند.
  • در صحبت دیگران می‌پرند.
  • نقش قربانی بازی می‌کنند.

این افراد، اغلب از انجام کارهای روزمره زود دل‌زده می‌شوند و به دنبال تجربیات جدید هستند. آن‌ها به‌ندرت از انجام کاری که در بلندمدت رضایت به همراه داشته باشد لذت می‌برند و اغلب به دنبال رضایت فوری هستند. این تنوع‌طلبی در روابط رمانتیک آن‌ها نیز وجود دارد و ازدواج با شخصیت هیستریونیک را دشوار می‌سازد.

 

اختلال شخصیت نمایشی چگونه می‌تواند روابط را تحت تاثیر قرار دهد؟

قبل از پرداختن به موضوع ازدواج با شخصیت نمایشی، لازم است بدانید این اختلال چگونه روابط را تحت تاثیر قرار می‌دهد. اختلال شخصیت نمایشی می‌تواند کنترل احساسات را برای فرد دشوار کند. او ممکن است به‌راحتی صبر خود را از دست بدهد یا نسبت به طرد شدن یا شنیدن انتقاد بسیار حساس باشد. وقتی اوضاع خوب پیش نمی‌رود فرد ممکن است قشقرق‌ های کودکانه به پا کند یا ازهم ‌پاشیدگی عاطفی را تجربه کند. این رفتارها ممکن است باعث غیرقابل‌پیش‌بینی بودن فرد برای اطرافیان شود. پیشنهاد می شود تا از خدمات مشاوره آنلاین رایگان کلبه سلامتی بهره مند شوید.

از سوی دیگر، مطالعات نشان داده‌اند که افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی، هوش هیجانی پایینی دارند و در تشخیص احساسات خود و دیگران با مشکل مواجه‌اند. این مسئله می‌تواند روابط و زندگی اجتماعی آن‌ها را دچار مشکل کند. برای مثال:

  • افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی می‌توانند به‌راحتی از چالش‌های شغلی ناامید شوند. درحالی‌که آن‌ها معمولا نسبت به شروع کار اشتیاق دارند اما بی‌حوصلگی باعث می‌شود انگیزه خود را از دست بدهند. آن‌ها ممکن است به‌شدت نسبت به انتقاد و بازخورد حساس باشند.
  • دوستان فرد دارای شخصیت نمایشی دائما برای درک او با مشکل مواجه‌اند زیرا او همیشه به دنبال توجه دیگران است. فروپاشی عاطفی فرد نیز ممکن است باعث خجالت‌زده شدن اطرافیان و دور شدن آن‌ها از فرد نمایشی شود.
  • عشوه‌گری‌های بیش‌ازحد فرد می‌تواند منجر به مشکلات در روابط اجتماعی او شود و حتی مشکلات حقوقی به دنبال داشته باشد.
  • ازدواج با شخصیت نمایشی می‌تواند با احساس ناامنی و فریبکاری همراه باشد زیرا او دائما با این رفتارها می‌خواهد توجه همسرش را به خودش جلب کند. از سوی دیگر، ازآنجایی‌که فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی تمایل زیادی به ماجراجویی و تازگی دارد ممکن است از رابطه طولانی‌مدت صرف‌نظر کند و به دنبال روابط جدید باشد و این مسئله می‌تواند رابطه میان شخصیت نمایشی و خیانت را روشن کند.

درمان اختلال شخصیت هیستریونیک

10 نشانه ازدواج با شخصیت نمایشی چیست؟

در صورت ازدواج با اختلال شخصیت نمایشی به‌سختی می‌توان زمان‌هایی را به یاد آورد که رابطه با همسر آرام بوده است. وجود این اختلال در یکی از زوجین می‌تواند هرسال ناامیدی، فاصله و خصومت بیشتری را وارد رابطه کند و در این شرایط، تلاش برای بهبود وضعیت در بهترین حالت موقتی و کم‌عمق است. در ادامه با 10 نشانه آشنا می‌شوید که به شما نشان می‌دهد شما با فردی مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی ازدواج کرده‌اید.

 

احساس دیوانگی می‌کنید

شما احساس می‌کنید در حال از دست دادن عقل خود هستید و اغلب نمی‌توانید منطقی باشید یا در مورد آنچه در زندگی زناشویی در حال رخ دادن است به‌طور موثری صحبت کنید. همسرتان با فراهم کردن فهرستی از اشتباهات، شکست‌ها و ترس‌هایتان، شما را متقاعد کرده است که مقصر مشکلات هستید. او مضطرب است، پریشان به نظر می‌رسد و همچنین دلسرد و حتی افسرده است.

 

جکیل، آقای هاید

فردی که مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی است در خانه و محیط بیرون از خانه دو نسخه متفاوت را از خود نشان می‌دهد. اگرچه این اختلال، فراگیر است و در همه محیط‌ها ثابت است اما فرد ممکن است با افراد مختلف به‌صورت متفاوتی رفتار کند. اگر فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی بخواهد کسی را تحت تاثیر قرار دهد واقعا فردی سرگرم‌کننده و جالب می‌شود اما وقتی او احساس راحتی کند ماسک خود را برمی‌دارد و فرد دیگری می‌شود.

 

راه رفتن بر روی پوست تخم‌مرغ

با ازدواج با شخصیت نمایشی، دائما احساس می‌کنید که بر روی پوست تخم‌مرغ راه می‌روید و نگرانید که همسرتان را عصبانی نکنید. درنتیجه در تفسیر علائم همسرتان مهارت پیدا می‌کنید تا ببینید او در چه حالی است. درنهایت، این امر باعث می‌شود که با نبود همسرتان راحت‌تر باشید زیرا در این صورت فضای خانه آرام تر و با استرس کمتری است.

مقاومت در برابر تغییر

فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی در مورد تغییر صحبت می‌کند اما منظور او فقط تغییر طرف مقابل است. بااین‌حال، او نمی‌خواهد شما ازنظر روانی سالم باشید زیرا ممکن است درنتیجه این مسئله، او را ترک کنید. در عوض، همسرتان تلاش می‌کند شما را مطیع‌تر کند تا بتواند شما را بیشتر کنترل کند.

افراد مبتلا به شخصیت نمایشی چه ویژگیهایی دارند؟ بررسی در این مقاله

 

تاثیر نداشتن زوج‌درمانی

زوج‌درمانی تاثیر کمی بر روی بهبود ازدواج با شخصیت نمایشی دارد. اکثر افرادی که به اختلال شخصیت نمایشی مبتلا هستند در جلب‌توجه دیگران به خواسته‌ها و امیال خود بسیار خوب عمل می‌کنند و این مسئله می‌تواند درمان را نیز تحت تاثیر قرار دهد. درصورتی‌که هم شما و همسرتان می‌خواهید زندگی زناشویی خود را حفظ کنید درمان انفرادی برای هردوی شما الزامی است تا بتوانید مرزهای جدیدی برای خود تعیین کنید.

 

الگویی از پنهان‌کاری

با ازدواج با شخصیت نمایشی، همیشه این احساس را دارید که همسرتان به شما دروغ می‌گوید. همچنین اگرچه ممکن است خیلی مشهود نباشد اما الگویی از اغراق‌های بیهوده، پرهیز از موضوعات حساس و حذف اطلاعات کلیدی را در رفتار همسرتان مشاهده می‌کنید. جالب اینجاست که در این شرایط، همسرتان بیشتر این رفتارها را به شما فرافکنی می‌کند تا توجه منفی را از خود دور کند.

 

بازیچه قرار دادن

فرد مبتلا به شخصیت نمایشی دائما واقعیت را تحریف می‌کند. او به‌منظور جلب رضایت شما اقدام به سوءاستفاده یا فریب شما می‌کند. موارد معمول این رفتارها عبارت‌اند از: حملات کلامی، انزوای شما از دوستان و خانواده، ارعاب، زورگویی جنسی و تفکر دوگانه.

 

امتناع از پذیرش مسئولیت

احتمالا شما هیچ‌وقت از همسرتان عذرخواهی را نمی‌شنوید و اگر هم این اتفاق بیفتد عذرخواهی او واقعی به نظر نمی‌رسد و نمی‌توانید آن را بپذیرید. او اغلب شما را مقصر مشکلات می‌داند.

 

محیط آشفته

میزان استرسی که درنتیجه ازدواج با شخصیت نمایشی در خانه به وجود می‌آید کاملا غیرضروری است. بااین‌حال، به نظر می‌رسد فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی به این محیط نیاز دارد. وقتی استرس در خانه کم می‌شود او از یک مسئله کوچک، آن‌قدر شکایت می‌کند که محیط آشفته‌ای در خانه ایجاد شود.

 

تمرکز رابطه بر روی فرد

در ازدواج با شخصیت نمایشی، همه رابطه بر روی فرد دارای شخصیت نمایشی متمرکز می‌شود. این امر به معنی تمرکز بر احساس فرد، افکار او و رفتارهایش است. تنها زمانی که گفتگو در مورد شماست زمانی است که همسرتان می‌خواهد شما را به خاطر مشکلات سرزنش کند. این مسئله می‌تواند منجر به احساس برتری در همسرتان شود و صمیمیت واقعی میان شما را غیرممکن کند.

درنهایت، ازدواج با شخصیت یک نمایشی درواقع یک ازدواج نیست و بیشتر شبیه یک مشارکت نابرابر است. اگرچه ممکن است این فرد بگوید که خواهان یک رابطه واقعی است اما رفتارهایی که انجام می‌دهد اغلب می‌تواند محیطی ناامن برای شما ایجاد کند. بااین‌حال، اگر هم شما و هم همسرتان برای تغییر وضعیت تلاش کنید این شرایط می‌تواند بهبود پیدا کند.

 

چگونه با همسر نمایشی رفتار کنید؟

زندگی با فرد دارای شخصیت نمایشی می‌تواند طاقت‌فرسا باشد. این فرد می‌تواند به فردی سمی تبدیل شود که ناراحتی بسیار زیادی برای شما به همراه بیاورد. به همین دلیل، در برخی موارد، ممکن است تنها راه شما برای حل مسائل، جدایی باشد اما در برخی موارد این کار امکان‌پذیر نیست که در این صورت مهم است بدانید با فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی چگونه رفتار کنید. در ادامه با این موضوع آشنا می‌شوید.

نحوه برخورد با شخصیت نمایشی چگونه باید باشد؟

 

1. پذیرش و درک را تمرین کنید

افراد نمایشی، رفتارهای خود را درک نمی‌کنند و آن را طبیعی و عادی می‌دانند. به همین دلیل، در ازدواج با شخصیت نمایشی، پذیرش و درک فرد اهمیت زیادی دارد. فرد نمایشی، نمی‌خواهد این‌گونه رفتار کند بلکه به‌مرور یاد گرفته است که این‌گونه با دنیا روبرو شود. حتی اگر بگویید: «دوباره این نمایش‌ها رو بازی نکن» بازهم تغییری اتفاق نمی‌افتد. او احساس شرم نمی‌کند و نمی‌تواند خودش را یک‌روزه تغییر دهد. مهم است که در این شرایط، درک خود را نشان دهید و صبور باشید.

2. برای هر مسئله‌ای رضایت ندهید

شما می‌توانید همسرتان را بپذیرید و به او احترام بگذارید اما درعین‌حال به خودتان نیز احترام بگذارید. بی‌احترامی و دادوفریاد را تحمل نکنید. وقتی همسر نمایشی شما رفتار اغراق‌آمیز نشان می‌دهد وارد تعارض نشوید. نفس عمیق بکشید و بگویید: «وقتی آروم شدی، میتونیم صحبت کنیم» یا «من برای شما احترام قائلم اما اجازه نمیدم بهم توهین کنی.»

3. وارد بازی فریبکاری همسرتان نشوید

شخصیت‌های نمایشی، دیگران را فریب می‌دهند. مراقب باشید که تلاش همسرتان برای این کار را تشخیص دهید و وارد بازی او نشوید. در بسیاری از اوقات، افراد نمایشی می‌توانند افرادی سمی باشند.

 

4. تلاش همسرتان برای جلب‌توجه را نادیده بگیرید

سعی کنید از تلاش همسرتان برای جلب‌توجه چشم‌پوشی کنید. هر بار که او اغراق‌آمیز رفتار می‌کند، جیغ می‌کشد، شکایت می‌کند یا نمایشی رفتار می‌کند، او را نادیده بگیرید زیرا اگر به او توجه کنید احتمال تکرار رفتار نامطلوب را بیشتر می‌کنید. می‌توانید به‌صورت مختصر به جلب‌توجه او واکنش نشان دهید یا می‌توانید این‌گونه صحبت کنید: «اگر اینطوری صحبت کنی من به تو گوش نمیدم» یا «تو بیش‌ازحد واکنش نشون میدی، هر وقت به مسائل، عینی‌تر نگاه کردی میتونیم با هم صحبت کنیم.»

 

5. رفتارهای مطلوب همسرتان را تقویت کنید

هنگامی‌که مشاهده کردید همسرتان بدون نمایش بازی کردن و اغراق کردن رفتار می‌کند به او توجه نشان دهید. برای مثال می‌توانید از چنین جملاتی استفاده کنید: «وقتی تو اینطوری رفتار می‌کنی من خیلی دوست دارم.»

 

6. همسرتان را تشویق کنید که به روانشناس مراجعه کند

افراد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی معتقد نیستند که به روان‌درمانی نیاز دارند. برای روانشناس‌ها درمان این افراد بسیار دشوار است چون آن‌ها به‌ندرت متوجه مشکلات خود می‌شوند و معمولا درنتیجه یک بحران یا اتفاق منفی بسیار مهم، این افراد مشکلات خود را می‌پذیرند؛ بنابراین، مهم است که همسرتان را به مراجعه به روانشناس تشویق کنید تا کیفیت زندگی او و رابطه شما بهبود یابد.

از تلاش برای متقاعد کردن همسرتان به داشتن اختلال شخصیت نمایشی خودداری کنید و بهتر است تنها او را به این دلیل به دریافت درمان تشویق کنید که بتواند رابطه بهتری با دیگران برقرار کند. به‌این‌ترتیب، کمتر احتمال دارد همسرتان موضع دفاعی بگیرد و در برابر پیشنهاد شما مقاومت کند. همچنین مراجعه خودتان به روانشناس نیز می‌تواند بسیار کمک‌کننده باشد زیرا علاوه بر اینکه با این کار می‌توانید از خودتان مراقبت کنید بهتر یاد می‌گیرید که با همسرتان چگونه رفتار کنید. در این زمینه می‌توانید از خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین نیز بهره‌مند شوید.

درنهایت، همان‌طور که مطالعه کردید افراد مبتلا به شخصیت نمایشی، ویژگی‌هایی دارند که می‌تواند خود آن‌ها و اطرافیانشان را دچار مشکلات متعدد کند. این امر در ازدواج با شخصیت شخصیت هیستریونیک نیز صادق است. ازدواج با فرد مبتلا به شخصیت نمایشی می‌تواند مشکلات متعددی به همراه داشته باشد که اگر شما نیز در این شرایط قرار گرفته‌اید مهم است بدانید با همسر نمایشی چگونه برخورد کنید.

  • Share:

5 Comments

  • سلام وقتتون بخیر خیلی لذت بردم دقیقا همسر من هم دچار همین علائم بود که شکر خدا با توصیه یک دختر خوب اصلاح شد

    • سلام سپاس از شما وقت شما هم بخیر زنده باشید الهی شکر که بهبود پیدا کردن

      •  4 ماه ago

        بسیار سخته. وحشتناک تر از چیزی که تصور کنید. این اختلال شخصیت در یک زن شاید کمتر آزار دهنده باشه ولی در یک مرد قلدر و کم هوش تبدیل به یک دیکتاتوری وحشتناک و گیج کننده میشه.

        •  2 ماه ago

          واقعا درکتون میکنم، و حرف شمارو تایید میکنم، پسری هم که من قراره باهاش ازدواج کنم همین علائم رو داره و من به شدت احساس گیر افتادگی بین عقل و احساسم هستم

          •  1 ماه ago

            ازت خواهش میکنم که به حرف عقلت گوش بده و گول احساستو نخور و راهیو نرو که من رفتم. دقیقا منم بین عقل و احساسم بودم و حرف احساسم گوش کردم و بعد از دو سال مجبور به طلاق شدم.
            حتما با مشاور حاذق مشورت کن و در نهایت هر چقدرم سخت؛ ولی سختیشو الان تحمل کن.
            ازدواج با شخصیت نمایشی دیوونه کنندست مگه اینکه خودتون هم چنین شخصیتی داشته باشین که بتونین پذیرش کنین

Leave Your Comment